TEKNOLOJI

incele

YAZILIM

İncele

BILIŞIM & HOSTING

İncele

WEBMASTER

İncele

Yarasa.NET'e Hoşgeldin

Bize kaydolarak Teknolojiyi yakından takip edebilir Oyuncu topluluğumuza katılabilir forumumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Hemen Kayıt Ol!

Bilgisayarda mavi ekran hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim

Ödüller
1
Arkadaşlar bilgisayarda mavi ekran hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim

Çözüm
Bilgisayarınızda mavi ekran (BSOD - Blue Screen of Death) hatası alıyorsanız, bu sorunun birçok nedeni olabilir. İşte mavi ekran hatalarını çözmek için adım adım yapabilecekleriniz:

1. Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın: İlk olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve hatanın devam edip etmediğini kontrol edin. Bazen bu sorun geçici olabilir.

2. Sürücülerinizi Güncelleyin: Ekran kartı, ses kartı ve diğer donanım sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski sürücüler mavi ekran hatalarına neden olabilir. Üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

3. Windows Güncellemelerini Yapın: Windows güncellemelerini kontrol edin ve eksik güncelleme varsa bunları yükleyin. Bazı hatalar güncellemelerle düzeltilir.

4...
Bilgisayarınızda mavi ekran (BSOD - Blue Screen of Death) hatası alıyorsanız, bu sorunun birçok nedeni olabilir. İşte mavi ekran hatalarını çözmek için adım adım yapabilecekleriniz:

1. Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın: İlk olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve hatanın devam edip etmediğini kontrol edin. Bazen bu sorun geçici olabilir.

2. Sürücülerinizi Güncelleyin: Ekran kartı, ses kartı ve diğer donanım sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski sürücüler mavi ekran hatalarına neden olabilir. Üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

3. Windows Güncellemelerini Yapın: Windows güncellemelerini kontrol edin ve eksik güncelleme varsa bunları yükleyin. Bazı hatalar güncellemelerle düzeltilir.

4. Donanımı Kontrol Edin: Mavi ekran hatası donanım kaynaklı olabilir. RAM veya sabit diskinizde bir sorun olup olmadığını kontrol edin. MemTest86 gibi bir araçla RAM’inizi, CHKDSK komutuyla da sabit diskinizi test edebilirsiniz.

5. Virüs Taraması Yapın: Bilgisayarınızda zararlı yazılım olup olmadığını kontrol etmek için güncel bir antivirüs programı ile tam tarama yapın. Virüsler ve zararlı yazılımlar sistemde ciddi hatalara yol açabilir.

6. Yazılım Çakışmaları: Yeni yüklediğiniz bir program veya sürücü bu hatayı tetikleyebilir. Mavi ekran hatasını almaya başladığınız dönemde yüklediğiniz bir yazılım veya sürücü varsa, onu kaldırmayı deneyin.

7. Sistem Geri Yükleme: Bilgisayarınızı, hatanın olmadığı bir tarihe geri döndürmeyi deneyebilirsiniz. Windows’un sistem geri yükleme özelliğini kullanarak daha önceki bir sistem durumuna dönebilirsiniz.

8. BIOS Güncellemesi: Anakartın BIOS sürümünün güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski BIOS sürümleri bazen sistem kararlılığını etkileyebilir.

9. Güvenli Modda Başlatma: Windows'u güvenli modda başlatarak sorun donanım mı yoksa yazılımla mı ilgili anlayabilirsiniz. Güvenli modda sorun çıkmazsa, problem büyük olasılıkla sürücüler veya yazılımlar ile alakalıdır.

10. Hata Kodunu Araştırın:Mavi ekran sırasında bir hata kodu görünür. Bu kodu not alıp internette aratabilirsiniz. Hata koduna göre daha spesifik çözümler bulabilirsiniz.

Eğer bu adımlar işe yaramazsa, bilgisayarınızın teknik bir sorunu olabilir ve bir uzmana danışmanız gerekebilir.

Çözüm

Konuyu görüntüleyenler

Çevrim içi kullanıcılar 5 Üye
Konular 209 Konu
Mesajlar 260 Mesaj
Kullanıcılar 125 Üye
Geri