TEKNOLOJI

incele

YAZILIM

İncele

BILIŞIM & HOSTING

İncele

WEBMASTER

İncele

Yarasa.NET'e Hoşgeldin

Bize kaydolarak Teknolojiyi yakından takip edebilir Oyuncu topluluğumuza katılabilir forumumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Hemen Kayıt Ol!

Bilgisayarımın sesi bir anda kesiliyor, hoparlörler veya kulaklık çalışmıyor, nasıl çözebilirim?

Ödüller
1
Bilgisayarımda ses bir anda kesiliyor ve ne hoparlörlerden ne de kulaklıklardan ses geliyor. Ses simgesine tıkladığımda, ses çalıyor gibi görünüyor, ancak hiçbir şekilde ses duyamıyorum. Kulaklığı çıkartıp hoparlörü kontrol ettim, hala ses yok. Sistem ses ayarlarına girip varsayılan cihazı kontrol ettim, doğru aygıtın seçili olduğunu görüyorum, ama yine de ses yok. Ses sürücülerini güncellemeyi denedim, hatta bilgisayarı yeniden başlattım ama sorun devam ediyor. Hoparlör ve kulaklık başka cihazlarda çalışıyor, bu yüzden donanımsal bir sorun olmadığını düşünüyorum. Sorun yazılımsal olabilir mi ya da başka bir ayardan mı kaynaklanıyor, nasıl çözebilirim?

Çözüm
Bu tür bir ses sorunu birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımlarla sorunu çözmeyi deneyebilirsin:

1. Ses Ayarlarını Kontrol Et: Ses simgesine sağ tıklayıp "Ses sorunlarını gider" seçeneğini çalıştır. Windows, yaygın ses sorunlarını otomatik olarak tespit edebilir ve düzeltebilir.

2. Ses Aygıtlarını Kontrol Et: "Denetim Masası"na gidip "Ses" ayarlarını aç. Buradan hoparlör ve kulaklıkların doğru şekilde seçili olduğundan emin ol. Varsayılan cihaz olarak doğru aygıtın seçildiğini kontrol et.

3. Sürücüleri Güncelle: Ses sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol et. Aygıt yöneticisine girip "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümünde ses aygıtını bul, sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelle" seçeneğini kullanarak en son...
Bu tür bir ses sorunu birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımlarla sorunu çözmeyi deneyebilirsin:

1. Ses Ayarlarını Kontrol Et: Ses simgesine sağ tıklayıp "Ses sorunlarını gider" seçeneğini çalıştır. Windows, yaygın ses sorunlarını otomatik olarak tespit edebilir ve düzeltebilir.

2. Ses Aygıtlarını Kontrol Et: "Denetim Masası"na gidip "Ses" ayarlarını aç. Buradan hoparlör ve kulaklıkların doğru şekilde seçili olduğundan emin ol. Varsayılan cihaz olarak doğru aygıtın seçildiğini kontrol et.

3. Sürücüleri Güncelle: Ses sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol et. Aygıt yöneticisine girip "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümünde ses aygıtını bul, sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelle" seçeneğini kullanarak en son sürücüleri indir.

4. Ses Hizmetlerini Yeniden Başlat: Windows'ta "Hizmetler" bölümüne girip "Windows Ses" ve "Windows Ses Bitiş Noktası Yapılandırma" hizmetlerinin çalıştığından emin ol. Eğer durdurulmuşsa, hizmetleri yeniden başlat.

5. Farklı Bağlantı Noktasını Deneyin: Eğer kulaklık kullanıyorsan, kulaklığı bilgisayarın farklı bir bağlantı noktasına takarak sesin çalışıp çalışmadığını kontrol et.

6. Harici Ses Kartı Kullanıyorsan: Eğer harici bir ses kartı kullanıyorsan, bu kartın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et ve gerektiğinde sürücülerini güncelle.

7. Ses Formatını Değiştir: "Denetim Masası" > "Ses" menüsünden varsayılan oynatma aygıtını seçip "Özellikler"e gir. "Gelişmiş" sekmesinde "Varsayılan Format" ayarını farklı bir seçeneğe değiştirip dene.

8. Yazılımsal Sorunları Gider: Üçüncü parti yazılımlar, ses aygıtlarını etkileyebilir. Yakın zamanda yüklediğin bir yazılım varsa, bunu kaldırmayı dene ve sesin geri gelip gelmediğini kontrol et.

9. Windows Güncellemesi Yap: Sistem güncellemelerinin yüklü olduğundan emin ol. Güncellemeler bazen ses sorunlarını çözebilir.

Bu adımları izledikten sonra hala sorun devam ederse, ses donanımının arızalı olup olmadığını test etmek için başka bir cihazda ses sistemini denemek ya da teknik servise başvurmak iyi olabilir.

Çözüm

Konuyu görüntüleyenler

Çevrim içi kullanıcılar 5 Üye
Konular 120 Konu
Mesajlar 169 Mesaj
Kullanıcılar 105 Üye
Geri