TEKNOLOJI

incele

YAZILIM

İncele

BILIŞIM & HOSTING

İncele

WEBMASTER

İncele

Yarasa.NET'e Hoşgeldin

Bize kaydolarak Teknolojiyi yakından takip edebilir Oyuncu topluluğumuza katılabilir forumumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Hemen Kayıt Ol!

Yeni ekran kartı taktıktan sonra bilgisayar açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor, ne yapmalıyım?

Ödüller
1
Arkadaşlar merhaba,
Yakın zamanda bilgisayarıma yeni bir ekran kartı taktım, ancak montajı tamamlayıp bilgisayarı açtığımda monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Fanlar dönüyor, bilgisayar çalışıyor gibi görünüyor ama ekranda "no signal" uyarısı çıkıyor. Tüm kabloları kontrol ettim, kartın güç bağlantılarını da tekrar gözden geçirdim. Ekran kartı slotuna tam oturduğundan da eminim, ancak hala sorun çözülmedi. Eski ekran kartını taktığımda sorun yaşamıyorum, yeni kartı tanıtmadığından mı, yoksa başka bir sorundan mı kaynaklanıyor anlayamıyorum.

Çözüm
Bu tür bir sorun, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsin:

1. Güç Bağlantılarını Kontrol Et: Yeni ekran kartları genellikle ek güç bağlantılarına ihtiyaç duyar. Ekran kartının üzerindeki 6 veya 8 pinlik güç konektörlerinin PSU'dan doğru şekilde bağlandığından emin ol.

2. BIOS Güncellemesi Yap: Anakartın BIOS'u, yeni nesil ekran kartlarını desteklemiyor olabilir. Anakart üreticisinin sitesinden en son BIOS sürümünü indirip güncelleme yapabilirsin.

3. Slotu Değiştir: Ekran kartını anakart üzerindeki başka bir PCIe slotuna takarak dene. Bazen ilk slotta sorun olabiliyor.

4. Monitör Bağlantısını Kontrol Et: Monitörün doğru girişe bağlandığından emin ol. Yeni ekran kartının HDMI...
Bu tür bir sorun, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsin:

1. Güç Bağlantılarını Kontrol Et: Yeni ekran kartları genellikle ek güç bağlantılarına ihtiyaç duyar. Ekran kartının üzerindeki 6 veya 8 pinlik güç konektörlerinin PSU'dan doğru şekilde bağlandığından emin ol.

2. BIOS Güncellemesi Yap: Anakartın BIOS'u, yeni nesil ekran kartlarını desteklemiyor olabilir. Anakart üreticisinin sitesinden en son BIOS sürümünü indirip güncelleme yapabilirsin.

3. Slotu Değiştir: Ekran kartını anakart üzerindeki başka bir PCIe slotuna takarak dene. Bazen ilk slotta sorun olabiliyor.

4. Monitör Bağlantısını Kontrol Et: Monitörün doğru girişe bağlandığından emin ol. Yeni ekran kartının HDMI, DisplayPort veya DVI çıkışlarını kullanıyorsan, doğru kabloyu ve giriş modunu seçmelisin.

5. Eski Sürücüleri Kaldır: Eğer eski ekran kartı ile çalışıyorsan, yeni kartın sürücüsü yüklenmeden önce eski ekran kartının sürücülerini kaldırman gerekebilir. DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir programla eski sürücüleri tamamen silip, yeni kartın sürücüsünü temiz bir şekilde kurabilirsin.

6. BIOS'ta Entegre Grafikleri Devre Dışı Bırak: Eğer anakartta entegre bir grafik işlemcisi varsa, BIOS ayarlarından bu entegre grafik işlemcisini devre dışı bırak ve PCIe ekran kartını birincil grafik kartı olarak seç.

7. Ekran Kartının Doğru Oturduğundan Emin Ol: Ekran kartının PCIe slotuna tam olarak oturduğundan emin ol. Kartı dikkatlice yerine yerleştir ve güvenli bir şekilde sabitle.

8. PSU Yeterli mi?: Güç kaynağının (PSU) ekran kartına yeterli enerji sağladığından emin ol. Yeni ekran kartlarının enerji gereksinimleri eski kartlardan daha fazla olabilir. PSU'nun watt gücünün kartın gereksinimlerini karşıladığından emin ol.

Bu adımları izledikten sonra hala görüntü alamıyorsan, ekran kartını farklı bir bilgisayarda test ederek donanımsal bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsin. Eğer başka bilgisayarda da çalışmazsa, ekran kartının arızalı olma ihtimali vardır.

Çözüm

Konuyu görüntüleyenler

Çevrim içi kullanıcılar 4 Üye
Konular 120 Konu
Mesajlar 169 Mesaj
Kullanıcılar 105 Üye
Geri